Pàgina web en Llengua Valenciana ban vl

puridad 1600placa-conventEn la plaça del Tossal, s'alçava per les religioses del Convent de la Puritat, situat en lo que hui comprenen els carrers de Rei En Jaume, Conquista i Moro Zeït, en determinades ocasions, un Altar dedicat a la pública veneració de Sant Vicent Ferrer, l'image era propietat del dit Convent i s'encontrava en una capella de la seua Iglésia.

Esta costum de les religioses clarises d'eixe important Convent de la Reconquista, donà lloc a que un grup de devots formaren al voltant de l'any 1606 la "Esclavitut del Pare Vicent Ferrer", celebrant tots els anys la Festa del Sant en el Convent de la Puritat.

En l'any 1850 canvià el seu nom pel de "Corporació de Sant Vicent Ferrer de l'Altar del Tros-Alt", fins al 1940 en que començà a denominar-se "Associació de Sant Vicent Ferrer de l'Altar del Tossal" fins ara.

Viagry i když to bylo vynalezl pro který by pomohl, ale může také poškození. Musíme mít na biografie to, a nebuďte překvapený, pokud se stanete nemocný, protože nebyla vážený pravidla.

Altar1L’Altar que alça actualment esta Associació del TOSSAL, fon construït en l’any 1970 per l’escultor i imaginer valencià En Francesc Greses i Almenar, Clavari Major d’eixe eixercici, membre de la Junta de Govern durant un grapat d’anys i actualment Soci-Clavari.

Lo retaule es d’estil gòtic, en unes mides de 9’5 metros d’altura per 5’5 d’ample, està construït en fusta de Suècia i taulers chapats d'embero. Consta de varies peces, destacant al centre una gran capella, a on entre núvols platejats, formant la Glòria, presidix l’Image del nostre Sant. En la part superior central una gran Creu i baix la mateixa els escuts de Sant Vicent, del Sant Pare i de Valéncia. 

Els taulers van coberts per peces tallades en colors imitació a anouer, les parts concaves imitació a caoba i les molures i talles dorades, arrematant l’Altar les agulles pròpies de l’estil.

En l'any 1987 es va afegir la bella vidriera gòtica que tanca l'arc central del retaule, fon ideada i construïda per N' Enric Verdeguer i Badimon, membre de la Junta de Govern i polifacètic artiste que s'encarrega des de fa ya més de 30 anys del montage i conservació de l'Altar-Retaule. 

A banda de l'efecte ornamental la vidriera te per objecte la preservació de l'Image del Sant de les inclemències de l'orage pròpies del mes d'abril.

Viagry i když to bylo vynalezl pro který by pomohl, ale může také poškození. Musíme mít na paměti to, a nebuďte překvapený, pokud se stanete nemocný, neboť nebyla dodržena pravidla.